3 februari 2018 Zuidlaren – (door: Ragnhild Mulder) Vorige week schreef ik nog in een reactie op de wedstrijd van de heren dat U14 gelukkig niet van die superspannende wedstrijden speelt (niet goed voor je hart), maar vandaag kwam het toch dicht in de buurt. U14 met Jeffery, Klaas-Jan, Sven, Bas, Marco en Evelijn speelde een prachtige en spannende wedstrijd tegen Flying Red uit Roden.

Epeios start sterk met snelle acties en staat na het eerste kwart met 12-7 voor. Aan het begin van het tweede kwart kunnen Klaas-Jan en Bas vrij snel weer scoren en loopt Epeios uit naar 18-9. Door balverlies en foute passes kan Flying Red weer terugkomen, wat zorgt voor een spannend tweede kwart. Beide ploegen zijn fanatiek wat zorgt voor een mooie pot basketbal.

Bij het begin van de pauze staat het 24-23. Hierna voert de ploeg uit Roden de druk op maar steeds weten de Zuidlaarders de stand weer spannend te maken en staat het aan het eind van derde kwart dankzij mooie scores van Klaas-Jan 38-34. Aan het einde raakt de energie op en ondanks alle aanmoedigingen van de tribune en de coaches Rienk en Victor verliest U14 met 42-46.