17 februari Peize – De Zuidlaarder basketballers van BV Epeios speelden dit weekend een uitwedstrijd tegen Peize. De Peizenaren van Jumping Five wisten de vorige ontmoeting nipt te winnen met 49-47 maar dat was ditmaal wel anders. Peize eindigde wedstrijd met maar vier man in het veld en met een uitslag van 33-68 op de borden voor de bezoekende Zuidlaarders.

In de beginfase van de wedstrijd kwamen beide ploegen moeilijk tot scoren. Lang stond het 4-0 maar na vijf minuten spelen hadden de Zuidlaarders de weg naar de basket gevonden en werd het kwart toch nog winnend afgesloten met 5-10. Het overwicht van de Zuidlaarders betaalde zich in het tweede kwart steeds meer uit. Door steeds de basket aan te vallen werden de Peizenaren gedwongen om fouten te maken. Gezien ze maar zes spelers hadden werd dit dan ook al snel problematisch voor de thuisspelende ploeg. De lange man van Peize liep vlak voor de rust al tegen zijn vijfde fout aan en mocht de rest van de wedstrijd op de bank blijven zitten. Peize had nu geen wissels meer over. Bij rust stond er voor de mannen van Epeios dan ook een comfortabele 13-26 stand op het bord.

 

Na rust ontvouwde zich het horrorscenario voor de mannen uit Peize. De Zuidlaarders hadden de verdediging goed dicht zitten en telkens wanneer ze de bal veroverden gooiden ze die direct met een lange slinger naar de twee lange snelle mannen van Zuidlaren. Die stonden steeds te loeren op de snelle uitbraak en konden zo de toegegooide ballen simpel verzilveren. De vijf overgebleven mannen van de thuisploeg konden het gewoon niet belopen. Op een gegeven moment in het vierde kwart moest er zelfs nóg een speler met vijf fouten naar de kant en bleef Peize met maar vier mannen in het veld over. Dit was koren op de molen voor de Zuidlaarder aanval die met fast-break aanvallen maar liefst 30 punten wisten te maken in de tweede helft. Na veertig minuten spelen werd de eindstand op 33-68 bepaald. Epeios staat nu op de vierde plaats in de competitie en houdt met deze overwinning Peize onder zich.

 

 

Kwartuitslagen (cumulatief):

5-10

8-16 (13-26)

6-18 (19-44)

14-24 (33-68)